St. Gregorius College

Faculteit Mavo / Havo / Vwo
Onderwijsvorm Voortgezet Onderwijs
Niveau Vmbo-TL, Havo, Vwo-atheneum
Wijk Binnenstad
Bezoekadres Nobeldwarsstraat 9
Utrecht
Telefoonnummer 030-2326795
E-mail administratie@gregorius.nl
Website www.gregorius.nl

Het Gregorius College is een fijne school voor mavo havo en vwo. De docenten en leerlingen kennen elkaar door de kleinschaligheid en er heerst een gezellige sfeer. Het Gregorius College is een ondernemende school die binnen een duidelijke structuur leerlingen leert kansen te pakken. Leerlingen van het Gregorius College worden gekenmerkt door hun sterke vaardigheid in ondernemend leren: ze zijn creatieve denkers, ze hebben lef, ze vertonen daadkracht en ze kunnen de dynamische wereld van nu met een nieuwsgierige en onderzoekende houding tegemoet treden. Onze docenten hebben de deskundigheid om dit te bewerkstelligen.

Bekijk hier een filmpje van een sfeerimpressie van de school:

Kansen bieden

Kansen bieden doet de school met de havo-kansklassen, bedoeld voor leerlingen met een mavo-advies maar die reële mogelijkheden hebben om het 3e leerjaar de overstap naar havo 3 te maken. Voor leerjaar 1 en 2 van havo en vwo biedt de school talent-uren aan (2 uur per week) waarbij leerlingen kunnen kiezen uit een groot palet aan verschillende modules.
Mavoleerlingen kunnen kiezen uit modules waarbij ze extra ondersteuning of verdieping voor Nederlands, Engels of wiskunde.

Internationale stroom

Voor havo en vwo leerlingen is er de mogelijkheid om de Internationale Stroom te doen. Aan de hand van thema’s leer je meer van de stad en de wereld. Je krijgt bij een aantal vakken in het Engels les en haalt een erkend diploma voor Engels (FCE). Het is een school met versterkt talenonderwijs. Zo kun je bij Engels je IB-examen halen en voor Frans het Delf-examen.

Ondernemend leren

Het Gregorius College is een ondernemende school. Leerlingen van het Gregorius College zijn creatieve denkers, ze hebben lef, ze vertonen daadkracht en ze kunnen de dynamische wereld van nu met een nieuwsgierige en onderzoekende houding tegemoet treden.

Vrije school

Vanaf september 2018 start een vrije school onder de vleugels van het St Gregorius. Vreemd genoeg had het progressieve Utrecht nog geen vrije school voor voortgezet onderwijs, terwijl het de 4e grootste stad van Nederland is en een stad die diversiteit in onderwijs toejuicht en tegelijkertijd groeiend is. Het vrije school onderwijs gelooft in een gelijkwaardige aandacht voor hoofd, hart en handen en biedt veelzijdig onderwijs waar elk individu tot ontplooiing kan komen. De lesinhoud wordt gezien als een middel voor de ontwikkeling van het kind. Het doel van de nieuwe vrije school in Utrecht is kinderen te laten groeien naar vrijdenkende mensen die met daadkracht en aandacht in het leven staan. Hierbij werken we vanuit verbinding, bezieling, nieuwsgierigheid en moed. Per schooljaar 2018-2019 starten we met twee mavo-havo-vwo-klassen voor de vrije school.

Kwaliteit van het onderwijs

Als ouders of leerling vind je de kwaliteit van het onderwijs belangrijk. Daarom is een link opgenomen naar de schoolresultaten van iedere school op de website van Scholen op de Kaart. Deze website toont slagingspercentages, schoolklimaat, veiligheid en tevredenheid van ouders en leerlingen. Deze informatie komt van DUO, De Inspectie van het Onderwijs en van de basisscholen zelf.

Open dagen