St. Gregorius College

Faculteit Mavo / Havo / Vwo
Onderwijsvorm Voortgezet Onderwijs
Niveau Vmbo-TL, Havo, Vwo-atheneum
Wijk Binnenstad
Bezoekadres Nobeldwarsstraat 9
Utrecht
Telefoonnummer 030-2326795
E-mail administratie@gregorius.nl
Website www.gregorius.nl

School voor creatieve leerlingen

Op het Gregorius bieden we twee opleidingen: de school voor design, science & art Descart en de vrijeschool Waldorf. We bieden volwaardige vwo-, havo- en mavo-opleidingen in alle profielen. We richten ons op een brede vorming waarmee leerlingen worden voorbereid op alle mogelijke vervolgopleidingen. Leerlingen van het Gregorius College worden gekenmerkt door hun sterke vaardigheid in ondernemend leren: ze zijn creatieve denkers, ze hebben lef, ze vertonen daadkracht en ze kunnen de dynamische wereld van nu met een nieuwsgierige en onderzoekende houding tegemoet treden. Onze docenten hebben de deskundigheid om dit te bewerkstelligen.

Modern ondernemend onderwijs sinds 1873, met zorg en aandacht voor alle leerlingen.

Waldorf vrijeschool

Het onderwijs op de vrijeschool is gebaseerd op het antroposofische mens- en wereldbeeld van Rudolf Steiner. Cognitiviteit, inventiviteit, originaliteit en creativiteit staan centraal. Leerlingen worden met hoofd, hart en handen uitgedaagd om te ontdekken en te worden wie je bent.

Voor meer informatie, kijk op www.gregorius.nl/waldorf

Descart school voor design, science & art

Leerlingen van Descart bouwen aan hun identiteit via design, science en kunst, vanuit de overtuiging dat creativiteit een onmisbare bijdrage levert aan de ontwikkeling van jonge mensen en een belangrijke voorwaarde is voor succesvol leren.

Voor meer informatie, kijk op www.gregorius.nl/descart

Bekijk hier een filmpje van een sfeerimpressie van de school:

 

Ondernemend leren

Het Gregorius is aangesloten bij de landelijke vereniging Scholen voor Ondernemend Leren. Aangesloten scholen dagen hun leerlingen uit om ondernemend en actief in het leven te staan. Initiatiefvol, nieuwsgierigheid, creativiteit en uniciteit zijn daarbij de kernwoorden.

Open dagen

Start je in september 2020 op de middelbare school? Je bent van harte welkom op het Gregorius College. Op het Gregorius verwelkomen wij leerlingen vanuit verschillende achtergronden en met een uiteenlopend schooladvies: vwo, havo en mavo (vmbo-tl). Leerlingen die in september 2020 starten op het Gregorius, kiezen voor Waldorf (de vrijeschool) of voor Descart (de school voor design, science & art).

  • Waldorf klas 7 vwo, havo, mavo
  • Descart eerste klas vwo
  • Descart brugklas havo/vwo
  • Descart havokans-klas (mavo/havo)

Kijk op www.gregorius.nl/openhuis voor de open huis data.

Kwaliteit van het onderwijs

Als ouders of leerling vind je de kwaliteit van het onderwijs belangrijk. Daarom is een link opgenomen naar de schoolresultaten van iedere school op de website van Scholen op de Kaart. Deze website toont slagingspercentages, schoolklimaat, veiligheid en tevredenheid van ouders en leerlingen. Deze informatie komt van DUO, De Inspectie van het Onderwijs en van de basisscholen zelf.