DHTA-Tandtechnicus/Opticien/Orthopedisch Technicus/Vakbekwaam Schoentechnicus

Instelling MBO Amersfoort
Onderwijsvorm Middelbaar Beroeps Onderwijs
Wijk Overvecht
Bezoekadres Sint Laurensdreef 22
Utrecht
Telefoonnummer 030-6303555
E-mail info@dhta.nl
Website www.dutchhealthtecacademy.nl/

Dutch HealthTec Academy

De Dutch HealthTec Academy is de MBO school voor gezondheidstechniek: dé techniek van de toekomst. De techniek die te maken heeft met onze kwaliteit van leven: horen, zien, lachen en bewegen. De opleidingen bij de Dutch HealthTec Academy gaan allemaal om het maken van medische hulpmiddelen en diensten die de kwaliteit van leven verbeteren en ondersteunen.
De Dutch HealthTec Academy is een onderdeel van MBO Amersfoort.

Tandtechnicus (Kroon-en brugwerk & Prothese) (niveau 4)
Je werkt graag met je handen, je hebt gevoel voor techniek en je bent precies. Dan zou je zomaar voor de opleiding tandtechnicus kunnen kiezen. Mensen helpen aan mooie kroon als hun eigen kies is afgebroken. Zorgen voor een goed passend kunstgebit voor iemand die zijn eigen tanden is kwijtgeraakt. Veel sporters dragen een mondbeschermer of bitje. Jij gaat dat maken. Nauwkeurig? Nou en of, want je wil niet eten met een slecht passend kunstgebit. Afwisselend? Jazeker, want je werkt met je handen, met de computer, je werkt in een tandtechnisch laboratorium of in een tandartsenpraktijk. Je wil meer weten? Kom langs op een van onze open dagen of avonden. Ga kijken bij een tandtechnisch laboratorium bij jou in de buurt, bel of mail ons.

Opticien (niveau 4)
Een optiekwinkel kent iedereen, in alle grote winkelstraten vind je er wel een. Dat je daar een bril kunt kopen is duidelijk. Maar wat doet een opticien nog meer? Het begint met een advies voor een montuur dat goed zit en ook past bij de klant. Moet het een sportief model zijn of juist chic? Is het een zonnebril voor in de auto of voor de wintersport? Is de keus gemaakt, dan doe je een oogmeting om de sterkte van de glazen te bepalen. Daarvoor moet je goed kunnen rekenen. Je adviseert over het soort glas en je slijpt de glazen op maat voor het montuur. Een beetje handig moet je dus wel zijn. Je leert het allemaal in de opleiding opticien. Benieuwd of het wat voor jou is? Kom langs op een van onze open dagen of avonden. Loop eens binnen bij een opticien, bel of mail ons.

Orthopedisch Technicus (niveau 4)
De orthopedisch technicus maakt bijvoorbeeld een prothese voor mensen die een arm of been missen. De meest spectaculaire beenprothese die je vast wel kent, is die van de “bladerunner”. Dat is de sportieve versie van de beenprothese. Er zijn veel meer vormen, want een goede prothese wordt voor de klant op maat gemaakt. Andere klanten hebben vooral extra steun nodig, zij krijgen een beugel of een korset. Om al die verschillende hulpmiddelen goed aan te meten heb je kennis van materialen, van het menselijk lichaam en je kunt goed rekenen. Je wil meer weten? Kom langs op een van onze open dagen of avonden. Ga kijken bij een orthopedisch bedrijf bij jou in de buurt, bel of mail ons.

Vakbekwaam Schoentechnicus (niveau 4)
Dit is echt een opleiding voor de creatieveling, want een van de dingen die je hier leert is hoe je from scratch vanuit een stuk leer een schoenmaakt. Je weet wat mooi is èn je bent handig zodat de klant een paar unieke schoenen krijgt die goed passen. In deze opleiding leer je heel veel over schoenen, zoals het repareren en aanpassen van schoenen aan speciale wensen van de klant. Je leert ook hoe je voor een een klant een paar schoenen op maat vervaardigt. Daarvoor krijg je natuurlijk de nodige theorie over leerverwerking, welke basismodellen schoenen er zijn, hoe je je eigen ontwerp maakt en vervaardigingstechnieken. Je wil voor jezelf beginnen? Dat kan: je leert adviseren, verkopen en een goede kosten-baten som maken, zodat je er aan verdient. Lijkt het je wat? Kom langs op een van onze open dagen of avonden, bel of mail ons.

Open dagen