Kinderopvang

Wat is kinderdagopvang?

Ouders kunnen voor de opvang van kinderen (onder andere) gebruik maken van een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang.
Baby’s vanaf ongeveer 10 weken oud kunnen terecht bij het kinderdagverblijf totdat ze naar de basisschool gaan. Kinderen kunnen geplaatst worden in baby-groepen, dreumesgroepen en peutergroepen naar gelang hun leeftijd, of soms in een groep van kinderen tussen 0-4 jaar.

Kwaliteit

Kinderopvanglocaties, zowel kinderdagopvang als buitenschoolse opvang, moeten aan de wettelijke regels voor kwaliteit en veiligheid voldoen. Volksgezondheid Utrecht toetst dit regelmatig. Alleen goedgekeurde locaties worden opgenomen in het landelijk register kinderopvang. In dit register kunnen ouders zoeken naar een locatie in de buurt.

Kosten

Ouders betalen zelf de kosten voor kinderopvang. Deze kosten verschillen per kinderopvangorganisatie. Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor Kinderopvangtoeslag.  Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de website toeslagen van de Belastingdienst.

Hoe meld ik mijn kind aan?

U kunt uw kind zelf aanmelden bij een kinderopvanglocatie. In dit register kunnen ouders zoeken naar een locatie in de buurt.

Deze site gaat vanaf eind september offline. Voor vragen hierover of over content op deze site, kun je contact opnemen via het

contactformulier.
+