Naar de brugklas

Naar de brugklas

Na groep acht stap je na de zomer over naar de brugklas. Dit is een spannend moment, want dat betekent een nieuwe school, een nieuwe klas en nieuwe leraren!

Je bent nu aan het nadenken over je schoolkeuze. Je hebt misschien al bedacht waar je goed in bent en waar je belangstelling voor hebt. Ook zal je juf of meester misschien al wat hebben verteld over het kiezen van een middelbare school en wat de verschillen zijn. Het kan een goed idee zijn om een open dag te bezoeken om je te helpen met je keuze.

Een school kiezen
Samen met je leraar of lerares en je ouders maak je een beslissing over welke school het beste bij je past. Je leraar/lerares kan goed adviseren over welk type onderwijs geschikt is voor jou: vmbo-tl, havo of toch vwo? Bekijk een overzicht van alle schooltypen (b.v. vmbo, havo).

Aanmelden
Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt voor een school, zorgt je basisschool ervoor dat je aanmelding bij de school van je eerste keuze terecht komt.

Loting
Het kan gebeuren dat een school meer aanmeldingen krijgt dan dat er plekken zijn. In dat geval wordt er geloot. Mocht je worden uitgeloot, dan wordt er gekeken bij welke school van 2e, 3e of 4e keuze je terecht kan. Op die manier ben je verzekerd van een plek op de middelbare school.

Deze site gaat vanaf eind september offline. Voor vragen hierover of over content op deze site, kun je contact opnemen via het

contactformulier.
+