Veiligheidsmonitor 2020

De Veiligheidsmonitor 2020 is hét landelijke onderzoek van het ministerie van OCW waarmee scholen en overheid de sociale veiligheid in primair en voortgezet onderwijs volgen en verbeteren.

Waarom?
De Veiligheidsmonitor helpt po- en vo-scholen om de sociale veiligheid voor hun leerlingen in en rond de scholen te monitoren. Uw school ontvangt een eigen rapportage op maat waarin u uw eigen resultaten kunt vergelijken met het landelijke beeld en waarmee u uw veiligheidsbeleid kunt optimaliseren.

De overheid maakt met het onderzoek landelijk inzichtelijk hoe leerlingen en personeel de (sociale) veiligheid op hun school ervaren, met welke incidenten scholen te maken krijgen en hoe het is gesteld met het veiligheidsbeleid op school.

Wat?
De Veiligheidsmonitor – ook wel bekend als de ‘Monitor Sociale Veiligheid’ – omvat vragenlijsten voor:

  • Leerlingen
  • Personeel
  • Leidinggevenden
  • Ouders (alleen po)

Deelname aan de OCW-Veiligheidsmonitor is gratis. Het onderzoek wordt gefinancierd door het ministerie.

De Veiligheidsmonitor is een van de beschikbare instrumenten waarmee uw school kan voldoen aan de wettelijke verplichting om de sociale veiligheid van uw leerlingen in en rondom de school te monitoren. Als u daar toestemming voor geeft, verzorgen wij rechtstreeks de levering van vereiste gegevens van uw school aan de inspectie.

Hoe?
Uw school aanmelden kan eenvoudig via de knop onderaan de pagina op de volgende website: http://www.veiligheidsmonitorpovo.nl/.

In de periode maart-mei kunnen uw leerlingen, personeel, leidinggevenden en ouders (po) de vragenlijsten invullen.

De maatwerkrapportage voor uw school ontvangt u in juni 2020.

Deze site gaat vanaf eind september offline. Voor vragen hierover of over content op deze site, kun je contact opnemen via het

contactformulier.
+