Utrecht Works

Utrecht Works: een evenement om meer jongeren in de stad aan werkervaring te helpen

Utrecht Works is een gezamenlijk initiatief van gemeente Utrecht, ROC Midden Nederland, Brand New Job en de Rabobank, voor jongeren, ondernemers, onderwijs- en andere betrokkenen. Werk staat hierbij centraal.

Wanneer?

Vrijdag 16 oktober 2015 werden jongeren gecoacht in het houden van een pitch. Dit konden ze in de middag toepassen tijdens de speeddates met mensen uit het bedrijfsleven uit Utrecht, waar verschillende jongeren een match vonden voor een stage, leerwerkplek of baan. Annemarie van den Berg (directievoorzitter Rabobank Utrecht) vertelt hier waarom het vinden van werk zo belangrijk is.

In de ochtend organiseerde de gemeente Utrecht voor de werkgevers, onderwijspartners, en andere betrokkenen bij jongeren en werk, een stadsgesprek. In het stadsgesprek wilde de gemeente met de aanwezigen op zoek naar ideeën om meer jongeren (met afstand tot de arbeidsmarkt) aan het werk te helpen en naar commitment van de aanwezigen om zich in te zetten voor deze jongeren. Wethouder Jeroen Kreijkamp: “Het is voor de jongeren van belang dat alle partijen, zoals het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid samenwerken. Daarom zijn we hier ook vandaag.”

Voor een mooie impressie van de dag volgt u deze link voor het verslag met foto’s en tekst van Live Magazine.

Volg deze link voor een filmpje van de dag door Rabobank Utrecht.