Maak kennis met Lesson Study op 14 juni

Lesson Study is een effectieve methode voor professionele ontwikkeling waarin een groep docenten gezamenlijk een les voorbereidt, welke door één docent wordt gegeven terwijl de overige docenten het gedrag van specifieke leerlingen observeren. Aan de hand van dit geobserveerde gedrag wordt de les verbeterd en opnieuw gegeven.

Op het Leidsche Rijn College zijn in 2017 twee secties gestart met Lesson Study voor onderwijsontwikkeling. Inmiddels is het aantal deelnemende (vak)groepen binnen de school flink gegroeid vanwege het enthousiasme van de deelnemers.

De middag wordt verzorgd door medewerkers van het Leidsche Rijn College en van de Hogeschool Utrecht. Het programma ziet er als volgt uit: start inleiding over de keuze van het LRC over deze vorm van onderwijsontwikkeling: wat waren de verwachtingen? Hoe pakten deze uit? Waar loop je tegenaan? Daarna: Zelf proeven aan Lesson Study. Tot slot: Campfire Sessions waarin ervaringen en visies worden gedeeld.

Wanneer? Donderdag 14 juni van 15:00 tot 17:30 uur op het Leidsche Rijn College.
Voor wie? Deze conferentie is bedoeld voor leraren, team/afdelingsleiders en schoolleiders VO die geïnteresseerd zijn in Lesson Study.
Opgeven? Doe je door een mail te sturen naar info@lrc.nl waarin je je naam en school vermeldt en aangeeft dat je naar de conferentie komt. Deelname is gratis.

Bekijk hier de uitnodiging voor meer informatie.