Jongeren en ondernemers vinden elkaar op 3 november bij Utrecht Works

Jongeren en ondernemers vinden elkaar
Op vrijdag 3 november 2017 vindt de derde editie plaats van Utrecht Works. Het evenement waar jongeren die op zoek zijn naar een stage of een betaalde baan in contact komen met werkgevers. In de ochtend volgen de leerlingen van ROC Midden Nederland en werkzoekende jongeren uit de regio Utrecht sollicitatieworkshops. Ze leren hoe ze een goede sollicitatiebrief en een onderscheidend CV moeten opstellen. Ook oefenen ze met hun persoonlijke presentatie en een goede elevator pitch. Een goede eerste indruk is zeer belangrijk in het contact richting werkgevers.

Speeddates in de middag
In het middagprogramma maken alle jongeren, op zoek naar stage of werk, kennis met een aantal werkgevers uit hun werkveld. Het voordeel hiervan is dat er meteen een connectie kan ontstaan tussen werkgever en jongeren. In voorgaande jaren waren werkgevers soms zo enthousiast dat er meteen een stageplaats of baan werd aangeboden.

Unieke locatie
Utrecht Works vindt plaats in De Lik – Wolvenplein 27, in het centrum van Utrecht.
Dit unieke gebouw is de oudste cellulaire gevangenis van Nederland. In 1856 is Wolvenburg als strafgevangenis geopend, in 2014 is PI Wolvenplein als Huis van Bewaring gesloten en doet nu dienst als evenementenorganisatie.

Initiatiefnemers van Utrecht Work
Initiatiefnemers van Utrecht Works zijn Rabobank Utrecht, ROC Midden Nederland, de gemeente Utrecht, UWV en Brand New Job. “Utrecht Works is een mooi voorbeeld van hoe onderwijs, overheid en bedrijfsleven samenwerken om jongeren kansen te geven hun talenten te ontwikkelen en succesvol te zijn op de arbeidsmarkt,” aldus Paul van Maanen, voorzitter College van Bestuur ROC Midden Nederland. Annemarie van den Berg, directievoorzitter van Rabobank Utrecht, zegt over het event: “Werk is een bouwsteen in het leven van mensen. Wat we willen bereiken is dat iedere jongere na het evenement sterker op de arbeidsmarkt staat.”

De organisatie van het evenement en de ontvangst van de gasten tijdens de dag zelf ligt voor een belangrijk gedeelte in handen van de studenten van het ROC Midden Nederland. Daarmee biedt het evenement Utrecht Works ook een mooie stage- of werkervaringsplek voor studenten. Lees meer op http://www.utrechtworks.nl/.