Gastlessen diversiteit, discriminatie en respect in het onderwijs

Art.1 MN geeft al jaren gastlessen over diversiteit, discriminatie en respect in het onderwijs. In onze lessen ontdekken leerlingen wat discriminatie is en hoe het eruit kan zien. We bespreken wat stereotypes zijn, dat we allemaal vooroordelen hebben en hoe we op een respectvolle manier om kunnen gaan met mensen die anders zijn dan wijzelf. Leerlingen worden uitgedaagd om zich in te leven in een ander, om een mening te vormen en hun stem te laten horen. Zo werken we samen aan een inclusieve samenleving en voorkomen we pestgedrag en discriminatie.

De gastlessen duren 50 tot 90 minuten, afhankelijk van de gastles. In het onderstaande overzicht vindt u meer informatie en de digitale folders van ons standaardaanbod gastlessen voor verschillende doelgroepen. Graag stemmen we onze lessen af op de actualiteit of thema’s die spelen op de school of uw organisatie. In gemeenten die de educatiewerkzaamheden Art.1 MN subsidiëren kunnen we ons aanbod gratis (of voor een gereduceerd tarief) aanbieden. Lees verder op de website van Art.1.

Deze site gaat vanaf eind september offline. Voor vragen hierover of over content op deze site, kun je contact opnemen via het

contactformulier.
+