Doe mee met de landelijke Week van het Geld 2019!

Beste Utrechtse docent/rector/geïnteresseerde,

Van maandag 25 t/m 29 maart is het zover: de landelijke Week van het Geld 2019! Dit jaar met het thema ‘Ben jij een held, met geld?’. Doel van deze week is om kinderen en jongeren te leren omgaan met geld, zodat zij een basis leggen voor financiële zelfredzaamheid.

Mocht je het nog niet gezien hebben: op de site vind je heel veel nuttige en leuke tools om deze week in te zetten als (middelbare) school of ROC. Zo is er o.a. gratis lesmateriaal te vinden, maar ook kun je gratis workshops en gastlessen inzetten bij jou op school.

Als Gemeente Utrecht zien we de week van het geld als een hele mooie kans om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te bereiken rondom het thema geld; daarom willen we ook benadrukken dat we jullie als school graag faciliteren om een prachtige week neer te zetten. We bieden daarom het volgende aan:

  • het leggen van verbindingen met andere scholen/organisaties die een bijdrage willen leveren in deze week
  • het generen van media-aandacht/PR door inzet van onze eigen communicatiemiddelen. We willen gedurende de week overzicht maken van alle activiteiten: laat dus vooral weten als jouw school iets doet dan nemen we dat op in de activiteitenagenda… en wie weet komen we zelfs wel even buurten!
  • Ook hebben we als gemeente verschillende collega’s die zich bezighouden met geld en schulden die op verzoek graag gastcolleges geven over hun werk. Mocht je daar gebruik van willen maken: laat het vooral weten, dan verzorgen wij het linkje.

Als laatste: jullie zijn in deze week en gedurende het jaar uiteraard bezig met het enthousiasmeren van een heleboel nieuwe ‘geldhelden’, en dat vinden wij heel wat waard. Als blijk van waardering belonen we de grootste ‘heldenschool’ daarom aan het eind van de week van het geld met de ‘Geldhelden School-award’ uitgereikt door de wethouder. Nog meer reden om dus te delen wat jullie als school (willen) doen dus!

Laten we er als stad een mooie week van maken!

Wij zijn harstikke benieuwd naar jullie suggesties/tips en activiteiten, laat het ons weten door een mailtje te sturen naar de Gemeente Utrecht, collega Berdien van der Wilt (Beleidsadviseur Werk & Inkomen): b.van.der.wilt@utrecht.nl neemt dan contact met je op!