Doe mee aan de Gezondheidsmonitor Jeugd

In het najaar van 2019 vindt door het hele land de afname van de Gezondheidsmonitor Jeugd plaats. Dit is een groot onderzoek van de GGD-en onder leerlingen van klas 2 en 4 in het regulier voortgezet onderwijs. In de gemeente Utrecht voert de afdeling Volksgezondheid de monitor uit, in samenwerking met GGD regio Utrecht. We vragen leerlingen anoniem een vragenlijst in te vullen over hun gezondheid, welzijn, leefstijl, schoolbeleving en vrije tijd. Alle middelbare scholen in Utrecht roepen we op om mee te doen!

Dit onderzoek levert veel informatie op over de gezondheid en het welzijn van leerlingen in het voortgezet onderwijs, zowel voor de gemeente als voor scholen. Elke deelnemende school ontvangt een vertrouwelijk en geanonimiseerd schoolrapport met informatie over de gezondheid en het welzijn van haar leerlingen. Deze informatie kan worden gebruikt in het schoolbeleid. De gemeentelijke cijfers geven richting aan het beleid van de gemeente. Ook delen en bespreken we de uitkomsten met professionals en organisaties in de stad. Zodat we met elkaar kunnen werken aan het verbeteren van de gezondheid van de Utrechtse jeugd.

Deze maand zullen alle middelbare scholen uitgebreide informatie ontvangen en gevraagd worden om mee te doen. Wilt u nu al meer weten? Neem dan gerust contact op met Maartje Aangeenbrug  (projectleider en onderzoeker) via m.aangeenbrug@utrecht.nl.