OBS Vleuterweide winnaar van de a.s.r. scholen challenge

Maandag 10 oktober vond de finale plaats van de a.s.r. scholen challenge. Een initiatief van a.s.r. in samenwerking met de Gemeente Utrecht en de Dutch Green Building Council. 5 basisscholen uit Utrecht hadden zich geplaatst voor de finale. De 5 finalisten presenteerden hun duurzaamheidsidee aan een deskundige jury onder leiding van Lodewijk Hoekstra. OBS Vleuterweide presenteerde op een originele manier een idee om meer water te besparen in de school. De kracht van het idee is onder andere dat de leerlingen elkaar bewust maken om duurzamer met water om te gaan. Het idee past binnen de duurzaamheidsambitie van a.s.r. om energie door te geven.

Winnaar a.s.r. scholen challenge

De deskundige jury bestond uit Lodewijk Hoekstra als voorzitter, Annemarie van Doorn, directeur Dutch Green Building Council, Jeroen Kreijkamp, Wethouder van de Gemeente Utrecht, Jeroen van Schooten, architect-directeur van Team V architectuur en Lisa Bakker, manager MVO van a.s.r.

OBS Vleuterweide ontving van Lodewijk Hoekstra een cheque ter waarde van 12.500,– om hun duurzaamheidsidee te realiseren. De prijs is beschikbaar gesteld door a.s.r.

De finalisten en hun ideeën waren:

School de Ridderhof met een idee voor energie opwekkende fietsen op het schoolplein
School De Spits die graag hun school wilden voorzien van vogel- en andere dierenkastjes
School De Krullevaar heeft een idee gepresenteerd voor een traplift voor kinderen met een beperking op school
School De Achtbaan wilden meer flora en fauna op school door het aanleggen van een moestuin.

Op de foto OBS Vleuterweide met de voorzitter van de jury Lodewijk Hoekstra.