Bijna 3000 kinderen halen diploma wijkverkeersexamen!

Vrijdag 3 juni vond het laatste wijkverkeersexamen plaats

Drieduizend kinderen van de groepen 7 en 8 van basisscholen uit alle wijken van Utrecht hebben sinds begin april hun wijkverkeersexamen gehaald. Proficiat! Wethouder Kreijkamp van Onderwijs is trots en feliciteert alle kinderen via dit filmpje.

De wijkverkeersexamens waren georganiseerd door Harten voor Sport en Veilig Verkeer Nederland. Zij hadden in de stad 8 fietsroutes uitgezet die kinderen vooraf met hun ouders konden fietsen. Juist die voorbereiding blijkt nog wel een belangrijk aandachtspunt: ouders kunnen een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van het verkeersinzicht van hun kind door veel met ze te fietsen en zo te oefenen. Zeker in een land als Nederland waar we allemaal veel fietsen, is een goed verkeersinzicht heel belangrijk.

Zowel de scholen, Harten voor Sport als Veilig Verkeer Nederland waren positief over het afnemen van de verkeersexamens in de wijk. Kinderen kennen de verkeerssituaties in hun eigen leefomgeving vaak beter en het is ook juist die omgeving waar ze later zelfstandig aan het verkeer gaan deelnemen. Op de website van Harten voor Sport staan de fietsroutes van de wijkverkeersexamens en meer fietsactiviteiten voor onder meer het basisonderwijs.