5 finalisten bekend van a.s.r. scholen challenge

Vijf Utrechtse basisscholen hebben zich geplaatst voor de finale van de a.s.r. scholen challenge die op woensdag 28 september zal plaatsvinden. Tijdens de finale zullen de vijf scholen hun idee pitchen voor een deskundige jury onder leiding van Lodewijk Hoekstra, bekend van het tv-programma GreenKids. De jury bestaat verder uit: Jeroen Kreijkamp, wethouder gemeente Utrecht, Annemarie van Doorn, directeur van Dutch Green Building Council, Jeroen van Schooten, architect-directeur en founding partner van Team V Architectuur, expert duurzaam renoveren en Lisa Bakker, teammanager Business Support a.s.r.

De school met het beste idee om de school te verduurzamen zal een prijs ontvangen van €12.500.
Het gaat om de volgende Utrechtse basisscholen: De Ridderhof, De Spits, De Achtbaan, De Krullevaar en OBS Vleuterweide.
Op de foto één van de vijf finalisten: Klas 6b van OBS Vleuterweide met juf Zoï en a.s.r. collega’s Petra Smale en Hans Konings, die eerder een gastles over duurzaamheid hadden verzorgd.

OBS Vleuterweide finalist a.s.r. scholen challenge

a.s.r. scholen challenge 

De a.s.r. scholen challenge organiseert a.s.r. in samenwerking met de Dutch Green Building Council (DGBC) en de gemeente Utrecht. Het moet een jaarlijks terugkerende duurzaamheidswedstrijd voor alle basisscholen in Utrecht worden.