Utrechts Schaakkampioenschap Basisscholen 2016

Utrechts schaakkampioenschap voor basisscholen 2016

Op woensdag 27 januari 2016 vindt het Utrechts schaakkampioenschap voor basisscholen plaats in het spoorwegmuseum in Utrecht. Aanleiding is het Tata-schaaktoernooi dat op die dag een ronde in Utrecht speelt, met deelname van onder meer wereldkampioen Magnus Carlsen en Nederlands sterkste schaker Anish Giri. Zowel de speelronde van het Tata-toernooi als het Utrechts kampioenschap voor basisscholen vinden plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Docenten en schooldirecties worden uitgenodigd om te komen kijken. Voor de uitnodiging klik je op onderstaande foto.

Maak kennis met de kracht van schaken

Alle basisscholen uit Utrecht, Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens mogen meedoen. Een school speelt met één of meer teams van 4 kinderen (+ maximaal 2 reserves). Kinderen uit alle groepen mogen meedoen, zolang ze de schaakregels maar machtig zijn. De 6 beste teams plaatsen zich voor de regionale kampioenschappen in maart.

Wil jij meedoen aan dit schaaktoernooi of meer weten? Jij kunt je aanmelden via de website van schaakclub Magnus uit Leidsche Rijn.