JamToday: Game Jam resultaten om eens lekker mee te rekenen

Game jam

Studententeam Knights of Pi heeft in Utrecht de beste rekengame gemaakt tijdens de game jam Math: the Final Countdown

Het doel was om spellen te maken die kinderen en jongeren helpen met rekenen. Het team won zowel de jury- als de publieksprijs voor hun spel waarbij je rekenvaardigheden moest gebruiken om een dorp te kunnen bouwen. De Game Jam vond plaats in het kader van JamToday, een Europees netwerk gewijd aan applied game design.

Bij de winnende game moesten spelers onbewust gebruik maken van delen, vermenigvuldigen en andere rekenvaardigheden om verder te komen. Hoe verder je in het spel kwam, hoe moeilijker de opdrachten. De studenten van gelegenheidsteam Knights of Pi zijn afkomstig van HKU en Saxion University of Applied Sciences. Het publiek, bestaande uit geïnteresseerden, leerlingen van het Globe College en vrienden en familie van de deelnemers, vond net als de jury hun concept het meest geslaagd.

Binnen 48 uur games ontwikkelen
Studenten van ROC Midden Nederland, HKU Games en Interactie en Saxion University of Applied Sciences gingen afgelopen weekend met behulp van professionals aan de slag om binnen 48 uur games te ontwikkelen rondom het thema Math: The Final Countdown. JamToday Utrecht koos voor dit thema omdat veel jongeren rekenen en wiskunde niet leuk vinden en het als te moeilijk ervaren. Daardoor zijn ze minder gemotiveerd. Toch zijn rekenen en wiskunde essentiële vaardigheden in het huidige onderwijs. Aan de game jam deden 16 studenten mee, onderverdeeld in 3 teams. De Utrechtse wethouder Jeroen Kreijkamp (Onderwijs) opende de game jam op vrijdag 3 juli.

De winnaars van de Game Jam mogen in Florence hun game presenteren voor een Europese JamToday Commissie.

JamToday Utrecht wordt georganiseerd door Dutch Game Garden (DGG), HKU, Gemeente Utrecht, ROC Midden-Nederland, Uitgeverij Deviant en Globe College. JamToday wordt gefinancierd door de Europese Commissie.

Een sfeerimpressie van de Game Jam 2016 is te bezichtigen op http://www.jamtoday.eu/games/

De game prototypes zijn te vinden op de JamToday website:

http://www.jamtoday.eu/game/knights-of-pi/
http://www.jamtoday.eu/game/noob-technologies/
http://www.jamtoday.eu/game/math-mates/

Bron: JamToday